PTF e най-новата технология за фотоепилация и фотоподмладяване на световния пазар.PTF е следващо стъпало, дори етаж над нашумялата IPL технология.Предимствата на нашата апаратура са огромни. По-добър ефект, по-безопасно третиране на различни кожни проблеми и напълно безболезнени процедури. Мимическите бръчки например, в по-голямата си част изчезват на момента, лягаш облива те приятна топлина, ставаш и виждаш резултата. Това е просто невероятно и трябва да се изпита.

PTF технологията използва светлинна и топлинна енергия. Специален спектър активира фибропластите и увеличава възпроизводството на колаген и еластин. Едновременно с това фототермичната функция предизвикана от PTF, ускорява микроциркулацията. Като краен резултат се постига уплътняване на кожата, подобрява се нейната устойчивост и имунитет, увеличава се еластичността.
Гладка и сияйна кожа и то без болка, парене и други неприятни усещания.

Възможни процедури:

1.Фотоподмладяване

Препоръчва се при повяхнала кожа, наличие на бръчки в областта на околоочния контур, скулите, повърхностни и дълбоки бръчки около горната устна. Един курс на третиране включва десет процедури в интервал седем до десет дни. Видим ефект още след първата процедура.

2.Фотоепилация

PTF светлината навлиза в кожата през епидермиса до дермиса и се поглъща избирателно от меланина в косъма и неговия фоликул, като се произвежда фототермичен ефект, а температурата в областта на косъма до неговия фоликул бързо се покачва, меланинът се разгражда и така се постига ефектът на трайното обезкосмяване.

Заобикалящите тъкани не са засегнати, тъй-като в тях няма меланин. Различната дължина на вълната позволява обезкосмяване на различни типове кожа /светла, тъмна/ както и на различни части на тялото. За сравнение, лазерната технология има ограничение при навлизане от единична дължина на вълната.

Обикновенно за трайно обезкосмяване са необходими от три до пет терапии, при интервал 25-30 дни. Още след първото третиране ще се появят участъци без косми, а там където порастнат отново ще бъдат по-тънки от преди и със забавен растеж.
За сравнение с IPL технологията този ефект се постига с пет до седем третирания!

Въпрос: Космите ще порастнат ли отново след един курс на третиране?

Да! От медицинска гледна точка, постоянно обезкосмяване означава че космите няма да растат в продължение на две до три години след процедурите.
След този период, ще порастнат, но ще бъдат по-тънки, по-светли и по-къси!

3.Лечение на акне

Терапията е подходяща за лечение на акне по лицето и тялото /пъпки, циреи, подутини, абцеси/.
Акнето се предизвиква от вид анаеробна бактерия, която по време на своя метаболизъм, произвежда вещество, което довежда до възпалителна реакция. Специалният спектър на PTF навлиза в кожата и ефективно убива бактериалното акне.

Терапията дава резултат в лечението на възпалително акне, намалява дълбочината на белезите и вдлъбнатините причинени от акне и розацеа. PTF спектърът намалява отделянето на себум, като елиминира бактериите и балансира секрецията на мастните жлези. Заедно със себумната секреция намалява и зачервяването.

Един курс на лечение включва десет терапии с интервал три до пет дни, за активния период и седем до десет дни в неактивния период на акнето.

4.Третиране на пигментация

Подходящо за кафеникави петна предизвикани от интензивно излагане на слънце, бременност, прием на някой медикаменти, възрастови изменения, лунички и др. Леката пигментация се елиминира с един курс на лечение.

Единични светли петна изчезват дори след една терапия. Дълбока и тъмна пигментация изисква по-продължително лечение.Един курс на лечение включва десет процедури в интервал 15 до 20 дни.

5.Лечение на спукани капиляри

Розацея е често срещано състояние на кожата, характеризиращо се с зачервяване, пъпки и спукани капиляри. Специалният спектър на PTF навлиза в кожата, абсорбира се в тъканите на капилярите и ги коагулира, като се постига отстраняване на зачервяването без да се уврежда епидермиса.

Един курс на лечение включва пет до десет процедури, при интервал 15 до 21 дни.INOA от L'Oreal Professionel
Партньори: